Hátfájdalom

Hanyagtartásod van? Ülés közben meg kell támasztanod a gerinced, hogy csökkentsd a hátfájdalmat? Ferde a gerinced?

Scheuermann-kór, scoliosis, fokozott háti kyphosis, hanyagtartás

Hátfájdalom kezelése, Gerinc gyógytorna, Manuálterápia, Gyógytorna, Gerincgyógyászat, Sportrehabilitáció - Budapest

Optimális gerincgörbület eléréséhez a mély hátizmok és a lapocka-záró izmok tökéletes funkciója szükséges, ezek megakadályozzák a kóros görbületek kialakulását és a csigolyák közti ízületek meszesedéseit!

Hanyag tartás

A hanyag vagy helytelen tartás a gerinc görbületének kóros változása révén jön létre. Kialakulása a hát- és törzsizomzat gyengeségével függ össze, de a helyes testtartáshoz szükséges akaraterő hiánya és pszichés tényezők is szerepet játszanak.

A hanyag tartás során, a gerinc háti szakaszán, a lapockák magasságában fájdalom jelentkezhet, a háti szakasz görbülete fokozódik, a vállak előre esnek. Az izomaktivitás hiányában, az izmokban keringési zavar keletkezik, elgyengülnek, és fájdalmas csomók jelenhetnek meg.

A mozgás, sport, gyógytorna javítja az izmok keringését, növeli az izomerőt, megszűnteti a hátfájdalmat és önbizalmat ad.

Scheuermann-kór

A gerinc megbetegedése, mely serdülő korban kezdődik. A csigolyatest fejlődési zavarának következtében a csigolyák ék alakúvá deformálódnak. Többnyire a háti szakasz érintett. Tipikus tünete a domború hát, a gerinc mozgásainak beszűkülése, hátfájdalom.

Manuálterápiával növelhető a gerinc mozgása, csökken a hátfájdalom.

Scoliosis, gerincferdülés

A gerinc kóros oldalirányú görbülete. Amennyiben ez a görbület, csavarodással is jár, abban az esetben egy komlex biomechanikai elváltozással állunk szemben, amit érdemes már gyermekkorban kezelni. Az egyszerűbb, csak oldalirányú ferdüléseket gerinc gyógytornával és manuálterápiával kezeljük, amennyiben a görbület mellé csavarodás is társul, a kezelés során mindenképp Schroth- módszert alkalmazunk.

A gerincferdülés leghatékonyabban Schroth- módszerrel (schroth gyógytorna) kezelhető.

Hátfájdalom kezelési lehetőségei

  • manuálterápia
  • , gyógytorna
  • , tartáskorrekció
Miben segíthetünk?
MozgásKlinika

Szentiványi Rita

a MozgásKlinika alapítója és vezető gyógytornásza

Szentiványi Rita - MozgásKlinika

2006-ban végeztem a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Főiskolai Kar Gyógytornász szakán. Ezt követően a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet gyógytornásza lettem. Intézeti munkám során a szívtranszplantaltak fizioterápiáját és annak protokollját dolgoztam ki. 2010 szeptemberében a gyógytornász kongresszuson adtam elő a témában majd később ezt cikkben publikáltam.
2010-ben a Semmelweis Egyetem által akkreditált manuálterápiás képzésen vettem részt. 2012- ben manuálterápiás jártasságom kiegészítéseként elvégeztem a Mulligan- féle manuálterápiát is.
Magas szintű szaktudással rendelkezek a gerincgyógyászat és a sport rehabilitáció terén, amelyre alapozva kidolgoztam a MozgásPiramis kezelési koncepciót. A hosszú évek alatt összegyűlt tapasztalatot így minden páciensem előnyére fordíthatom.

Tegyük meg együtt az első lépést a gyógyulásod felé!

Egészséges gerinc, egészséges élet

  • Sportrehabilitáció
  • Mozgásszervi diagnosztika
  • Fájdalomcsillapítás
  • Terápiás tanácsok otthonra
  • Gyógytorna
  • Manuálterápia