Manuálterápiával kombinált gyógytorna

Szolgáltatások

Mit tartalmaz az állapotfelmérés?

Első alkalommal egy mozgásszervi állapotfelmérésen vesz rész a hozzánk érkező páciens. A terapeutánk egy részletes anamnézisfelvételt követően vizsgálja meg a pácienst. A fájdalom jellegéből adódóan differenciálja a tüneteket mozgásszervi tesztekkel, mozgásvizsgálattal és állítja fel a mozgásszervi diagnózist, amin a további terápia alapul. A klinikai okfejtésben és a vizsgálatban a manuálterápia módszertana segíti a terapeutát. A vizsgálat során a fájdalom okát keresi, hogy annak megszüntetésével érjük el a gyógyulást. Az állapotfelmérés alkalmával terapeutánk a kezelést is elkezdi, hogy a fájdalom csillapítása, a tünetek enyhítése azonnal megkezdődjön, a páciens már az első alkalom után jobban érezze magát. A mozgásklinika kezelési koncepciója alapján a terapeuta ismereti a kezelési tervet melyben a páciens terápiás célja, mint fájdalomcsillapítás vagy mozgékonyság, újbóli sportolás is szerepelnek. A terápia emiatt egyéni és paciensorientált. A MozgásPiramis koncepciója segíti a pácienst a tüneteinek felismerésében és a gyógyulási szintek meghatározásában. A terapeuta tanácsokkal látja el a pácienst, hogy a héköznapi mozgások minél könnyebbek legyenek számára.

Magánrendelőnkben magas szakmai színvonalon, professzionális terápiákkal segítünk a hozzánk érkező pácienseken.

Mi a manuálterápia?

A manuálterápia egy diagnosztikus módszer és kezelés is egyben. Manuálterápiával segíthetjük az ízületi felszínek helyes érintkezését, javíthatjuk az ízületek keringését, a porcok tápláltságát. Manuálterápiás fogások hatására szöveti regeneráció, gyulladáscsökkentés jön létre. A kötőszöveti (fascia) letapadások oldására is alkalmas, azonnali fájdalomcsillapító hatással bír. Az izomtónus normalizálása és az optimális gerincgörbület vagy ízületi pozíció elérése is a terápia célja.

Rendelőnkben széles spektrumú manuálterápiás kezelések elérhetők. Többféle manuálterápiás módszerből választjuk ki azt, ami egyénre szabottan a leghatékonyabb a páciens panaszainak kezelésére.

Rendelőnkben alkalmazott manuálterápiás módszerek: Mulligan manuálterápia, Barvincsenko manuálterápia, Typaldos manuálterápia, Tom Myers- féle fascia kezelés, Maitland manuálterápia és idegmobilizálási technikák.

Mi a gyógytorna?

Mozgásszervi problémák kezelésére alkalmas a gyógytorna. Rendelőnkben, hatalmas eszközparkkal színesített gyógytorna gyakorlatokkal fejlesztjük az izomerőt, javítjuk az izomegyensúlyt és fokozzuk a mobilitást.
Gerinctorna, tartásjavító gyógytorna vagy ízületi rehabilitációs gyógytorna ajánlott azoknak, akiknek mozgásszervi problémájuk van.
McKenzie terápia alatt a gyógytorna gyakorlatok a porckorongsérv kezelésére irányulnak.

Szegmentális stabilizációs gyógytorna gyakorlatok a gerinc és végtag ízületeinek a fájdalmára és a környező izmok erősítésére ajánlottak. A gerinc mellett futó izmok speciális gyógytornát, szegmentális stabilizációt igényelnek, ehhez egy mérőeszközt is alkalmazunk, hogy pontosan lássuk a fejlődést.

Rehabilitációs gyógytorna a műtéteket követő felépülésben segít.
Speciálisan felszerelt rendelőnk a gerinc és ízületi rehabilitáló gyógytorna-gyakorlatokon keresztül a sportspecifikus tréningig lehetőséget ad a hozzánk forduló páciensek számára! A gyógytorna nálunk hatékony és változatos!

Manuálterápiával kombinált fizikoterápia

A manuálterápiás kezelések a szöveti regenerációt célozzák, a keringés fokozással, a gyulladás csökkentésével a szöveti funkció javul. A fizikoterápia támogatja ezt a folyamatot, akképpen, hogy a kötőszövet mechanikai ingerlése változást idéz elő a szerkezetében. Az elasztikussága és viszkozitása optimálissá válik, tónusa rugalmasabb lesz, funkcionálisan is könnyebben tud igazodni a torziós erőkhöz a különböző mozgásokhoz. Alkalmazunk ultrahang terápiát (UH), transzkután elektromos stimulációt (TENS), köpölyterápiát, Flossing kezelést stb.

Mi a Medical Fitness?

Gyógyító testedzés professzionális szinten!

Medical Fitness során vérnyomás és pulzuskontroll mellett intervallum illetve power cardio edzésekkel egészítjük ki a funkcionális gyógytorna gyakorlatokat.
60 perces medical fitness edzés hatására nem csupán a törzsizom ereje tartható fent, illetve optimális kondíció érhető el, hanem az állóképesség javítása mellett a testsúlycsökkentésre is tudjuk a hangsúlyt fektetni.

Fizikoterápia

Mozgásszervi fájdalom csillapítása mechanikai ingerrel lehetséges. A fizikoterápiás kezelések hatására a szöveti regenerációs folyamatok felgyorsulnak. Kiegészítő terápiaként alkalmas keringésjavításra, gyulladás csökkentésére, fájdalom csillapításra.

Sportspecifikus gyógytorna

Mi a sportrehabilitáció és a sportspecifikus tréning:
A versenysportolók és tréningezők is gyakran kényszerülnek kedvenc sportjukat szüneteltetni egy hirtelen bekövetkező sérülés miatt. A sérülés oka lehet túlterhelés, gyenge izomzat, helytelen testhelyzetben végzett mozgás, az izmok működési egyensúlyának megbomlása, flexibilitás hiánya, vagy akár a felkészületlenség is.
A sportolók számára a technikai felkészülés mellett, kondíció és hatékony izommunka szükséges a teljesítmény fokozásához, ennek egyik része izomerősítés, másik része a megfelelő rugalmasság elérése. A MozgásKlinikán a fájdalom csillapítása mellett sportspecifikus tréninggel integráljuk vissza a sportolót az adott tevékenységhez. Funkcionális és biomechanikai szemlélet segíti terapeutáinkat, hogy sportolóink számára is összeállítsanak egy egyéni terápiás programot. Sportrehabilitáció során TRX, plyobox és agility létra is segíti a funkcionális izomműködés fejlesztését. A gyakorlatokat színesítjük jumperen, dynair-en végezhető proprioceptív tréninggel. Kardiógépünk segítségével az állóképességet is fejlesztjük.

Állapotfelmérés, konzultáció

Mit tartalmaz az állapotfelmérés?Első alkalommal egy mozgásszervi állapotfelmérésen vesz részt a hozzánk érkező páciens. A terapeutánk egy részletes anamnézisfelvételt követően vizsgálja meg a pácienst. A fájdalom…

Fizikoterápia

Fizikoterápia segítségével gyógyszerek alkalmazása nélkül enyhíthetők az ízületi- és izomfájdalmak. A fizikoterápia Budapesten több klinikánkon is elérhető, ahol szakképzett fizikoterepeuta csapataink várják az ízületi panaszokkal vagy…

Gyógytorna

Végre megszabadulnál a kínzó ízületi- és izomfájdalmaktól? Gyógytornával mindezt könnyedén megteheted, hiszen személyre szabott kezeléssel segítünk számodra elérni a célod. A gyógytorna Budapest szívében, budafoki klinikánkon…

Manuálterápia

Profi manuálterepeuta csapatot keresel, akik alapos felmérést követően azonnal enyhítik ízületi- és izomfájdalmaid? Képzett szakembereinkkel szívesen állunk rendelkezésedre. A manuálterápia Budapest szívében, budafoki mozgásklinikánkon történik. Ismerd…

Manuálterápiával kombinált fizikoterápia

Manuálterápiával kombinált fizikoterápiaA manuálterápiás kezelések a szöveti regenerációt célozzák, a keringés fokozással, a gyulladás csökkentésével a szöveti funkció javul. A fizikoterápia támogatja ezt a folyamatot, akképpen,…

Manuálterápiával kombinált gyógytorna

Manuálterápiával kombinált gyógytornaManuálterápiával kombinált gyógytorna 15 éve elsőként alkalmaztuk egy koncepcióban a gyógytornát és a manuálterápiát! A manuálterápiás kezelések sok esetben azonnali stabilizációt igényelnek az izomzat…

Mi a Medical Fitnesz?

Mi a Medical Fitnesz?Gyógyító testedzés professzionális szinten!Medical Fitnesz során vérnyomás és pulzuskontroll mellett intervallum illetve power cardio edzésekkel egészítjük ki a funkcionális gyógytorna gyakorlatokat.60 perces medical…

Sportspecifikus gyógytorna

Sportspecifikus gyógytornaMi a sportrehabilitáció és a sportspecifikus tréning:A versenysportolók és tréningezők is gyakran kényszerülnek kedvenc sportjukat szüneteltetni egy hirtelen bekövetkező sérülés miatt. A sérülés oka lehet…