Manuálterápiával kombinált gyógytorna

Fizioterápia

Fizioterápia segítségével természetes úton, gyógyszerek alkalmazása nélkül kezelhetők a különböző mozgásszervi problémák. A fizioterápia Budapesten több MozgásKlinikánkon is elérhető, ahol szakképzett fizioterapeuta csapataink várják az ízületi panaszokkal vagy éppen sportsérülésekkel küzdő pácienseket. Ismerd meg a fizioterápia jelentését és pozitív hatásait, majd jelentkezz bátran konzultációra!

Mi a fizioterápia?

A fizioterápia olyan kezelési lehetőség, amely kizárólag természetes hatásokkal gyógyítja a mozgásszervi betegségekben szenvedő pácienseket. A fizioterápia kifejezés a görög “füzosz” szóból származik, melynek jelentése: természet.

Milyen panaszok kezelésére szolgál?

Előnyei

  • Fájdalomcsillapító hatású. A fizioterápiás kezelések bizonyítottan csökkentik a fájdalmat, idővel pedig meg is szüntetik a panaszokat. Akár derékfájás, porckorongsérv vagy éppen teniszkönyök keseríti meg a mindennapjaid, a fizioterápia elsőrangú megoldást jelenthet.
  • Természetes gyógyír. A kezeléseken kizárólag természetes energiákkal dolgozunk.
  • Gyógyszermentes. A terápia nem igényli gyógyszerek szedését, ami sokak számára kulcsfontosságú szempont, hogy egyáltalán ne kelljen mellékhatásokkal számolni.

Mi a különbség a fizioterápia és a fizikoterápia között?

A fizioterápia az ősi, természetes energiákat felhasználó kezelésekkel dolgozik, a fizikoterápia viszont már a mesterségesen előállított energiákat is alkalmazza. A fizioterápia lényege a gyógyszerek nélküli, természetes kezelés, amely a mesterséges kezelési módszereket kerülni kívánó páciensek számára rendkívül vonzó választás.

A fizioterapeuta szerepe

A fizioterapeuták olyan felsőfokú végzettséggel rendelkező szakemberek, akik orvosi diagnózis alapján teljes körű ellátást képesek biztosítani a különböző mozgásszervi betegségekkel küzdők számára. Egyénre szabott kezelési terv alapján enyhítik, majd meg is szüntetik a fájdalmat a teljes rehabilitáció érdekében.

Fizioterápia

Vannak mellékhatásai a fizioterápiának?

Nincsenek, mivel a kezelések során kizárólag természetes módszerekkel dolgozunk. Ennek köszönhetően azok is bátran jelentkezhetnek terápiára, akik valamilyen gyógyszerérzékenységben szenvednek, vagy csak nem szeretnének mesterséges hatóanyagokat a szervezetükbe juttatni.

Melyek a legnépszerűbb fizioterápia kezelések?

Gyógytorna

A fizioterápia legfontosabb ága a gyógytorna. A gyógytornászok a mozgásszervi eredetű betegségek mellett életmódbeli tanácsokkal is támogatják a pácienseket, így a prevencióban is maximális segítséget nyújtanak. A gyógytorna aktív részvételt igénylő kezelési módszer, tehát a pácienseknek a terápia során a gyógytornász által bemutatott gyakorlatokat szükséges végrehajtaniuk.

Gyógytorna profi gyógytornász csapattal

MozgásKlinikánkon a gyógytorna területén világhírű McKenzie-módszert és a Schroth-terápiát is alkalmazzuk a mozgásszervi eredetű problémák kezelésére.

Manuálterápia

A manuálterápia kézzel végzett, speciális fogásokkal támogatja a sérült vagy megfeszült izmok és ízületek helyreállítását. A gyógytornával ellentétben csupán passzív részvételt igényel, ezért a pácienseknek nem kell gyakorlatokat végezniük a kezelések alkalmával. A manuálterápia akár gyógytornával is kombinálható a mihamarabbi felépülés érdekében.

Hogyan történik a fizioterápiás kezelés?

1. Vizsgálat

Első lépésként mindig egy átfogó vizsgálatra és az anamnézis felvételére kerül sor. Ekkor a gyógytornász vagy manuálterapeuta megismeri a páciens panaszait, majd elvégzi a speciális fizikai vizsgálatokat.

2. Személyre szabott kezelési terv összeállítása

Miután felfedeztük a probléma forrását, egyénre szabott kezelési tervet készítünk. Így minden páciensünk személyre szabott fizioterápiában részesül, és minden egyes kezelés után javulást tapasztalhat.

Kezelési terv összeállítása

3. Kezelés

MozgásKlinikánkon már az első alkalommal hozzálátunk a kezeléshez. Amint elvégeztük a vizsgálatokat, illetve elkészítettük a kezelési tervet, rögtön elkezdjük a célzott terápiát. Ha nem szeretnél napokat vagy heteket várni a kezelésre, fordulj hozzánk bizalommal.

Fizioterápiás kezeléssel már a legelső alkalom után enyhíthető a fájdalom, rendszeres terápiával pedig meg is szüntethetők a panaszok. Fizioterapeuta csapatunk segítségével pontosan azokat a módszereket alkalmazzuk, amelyek bizonyítottan csillapítják a fájdalmat.Magán fizioterapeutát keresel, hogy biztosan a legjobb kezekben legyél? Profi csapatunkkal szívesen segítünk. Jelentkezz konzultációra még ma!