Manuálterápiával kombinált gyógytorna

Services

Mit tartalmaz az állapotfelmérés?

Első alkalommal egy mozgásszervi állapotfelmérésen vesz rész a hozzánk érkező páciens. A terapeutánk egy részletes anamnézisfelvételt követően vizsgálja meg a pácienst. A fájdalom jellegéből adódóan differenciálja a tüneteket mozgásszervi tesztekkel, mozgásvizsgálattal és állítja fel a mozgásszervi diagnózist, amin a további terápia alapul. A klinikai okfejtésben és a vizsgálatban a manuálterápia módszertana segíti a terapeutát. A vizsgálat során a fájdalom okát keresi, hogy annak megszüntetésével érjük el a gyógyulást. Az állapotfelmérés alkalmával terapeutánk a kezelést is elkezdi, hogy a fájdalom csillapítása, a tünetek enyhítése azonnal megkezdődjön, a páciens már az első alkalom után jobban érezze magát. A mozgásklinika kezelési koncepciója alapján a terapeuta ismereti a kezelési tervet melyben a páciens terápiás célja, mint fájdalomcsillapítás vagy mozgékonyság, újbóli sportolás is szerepelnek. A terápia emiatt egyéni és paciensorientált. A MozgásPiramis koncepciója segíti a pácienst a tüneteinek felismerésében és a gyógyulási szintek meghatározásában. A terapeuta tanácsokkal látja el a pácienst, hogy a héköznapi mozgások minél könnyebbek legyenek számára.

Magánrendelőnkben magas szakmai színvonalon, professzionális terápiákkal segítünk a hozzánk érkező pácienseken.

Mi a manuálterápia?

A manuálterápia egy diagnosztikus módszer és kezelés is egyben. Manuálterápiával segíthetjük az ízületi felszínek helyes érintkezését, javíthatjuk az ízületek keringését, a porcok tápláltságát. Manuálterápiás fogások hatására szöveti regeneráció, gyulladáscsökkentés jön létre. A kötőszöveti (fascia) letapadások oldására is alkalmas, azonnali fájdalomcsillapító hatással bír. Az izomtónus normalizálása és az optimális gerincgörbület vagy ízületi pozíció elérése is a terápia célja.

Rendelőnkben széles spektrumú manuálterápiás kezelések elérhetők. Többféle manuálterápiás módszerből választjuk ki azt, ami egyénre szabottan a leghatékonyabb a páciens panaszainak kezelésére.

Rendelőnkben alkalmazott manuálterápiás módszerek: Mulligan manuálterápia, Barvincsenko manuálterápia, Typaldos manuálterápia, Tom Myers- féle fascia kezelés, Maitland manuálterápia és idegmobilizálási technikák.

Mi a gyógytorna?

Mozgásszervi problémák kezelésére alkalmas a gyógytorna. Rendelőnkben, hatalmas eszközparkkal színesített gyógytorna gyakorlatokkal fejlesztjük az izomerőt, javítjuk az izomegyensúlyt és fokozzuk a mobilitást.
Gerinctorna, tartásjavító gyógytorna vagy ízületi rehabilitációs gyógytorna ajánlott azoknak, akiknek mozgásszervi problémájuk van.
McKenzie terápia alatt a gyógytorna gyakorlatok a porckorongsérv kezelésére irányulnak.

Szegmentális stabilizációs gyógytorna gyakorlatok a gerinc és végtag ízületeinek a fájdalmára és a környező izmok erősítésére ajánlottak. A gerinc mellett futó izmok speciális gyógytornát, szegmentális stabilizációt igényelnek, ehhez egy mérőeszközt is alkalmazunk, hogy pontosan lássuk a fejlődést.

Rehabilitációs gyógytorna a műtéteket követő felépülésben segít.
Speciálisan felszerelt rendelőnk a gerinc és ízületi rehabilitáló gyógytorna-gyakorlatokon keresztül a sportspecifikus tréningig lehetőséget ad a hozzánk forduló páciensek számára! A gyógytorna nálunk hatékony és változatos!

Manuálterápiával kombinált fizikoterápia

A manuálterápiás kezelések a szöveti regenerációt célozzák, a keringés fokozással, a gyulladás csökkentésével a szöveti funkció javul. A fizikoterápia támogatja ezt a folyamatot, akképpen, hogy a kötőszövet mechanikai ingerlése változást idéz elő a szerkezetében. Az elasztikussága és viszkozitása optimálissá válik, tónusa rugalmasabb lesz, funkcionálisan is könnyebben tud igazodni a torziós erőkhöz a különböző mozgásokhoz. Alkalmazunk ultrahang terápiát (UH), transzkután elektromos stimulációt (TENS), köpölyterápiát, Flossing kezelést stb.

Mi a Medical Fitness?

Gyógyító testedzés professzionális szinten!

Medical Fitness során vérnyomás és pulzuskontroll mellett intervallum illetve power cardio edzésekkel egészítjük ki a funkcionális gyógytorna gyakorlatokat.
60 perces medical fitness edzés hatására nem csupán a törzsizom ereje tartható fent, illetve optimális kondíció érhető el, hanem az állóképesség javítása mellett a testsúlycsökkentésre is tudjuk a hangsúlyt fektetni.

Fizikoterápia

Mozgásszervi fájdalom csillapítása mechanikai ingerrel lehetséges. A fizikoterápiás kezelések hatására a szöveti regenerációs folyamatok felgyorsulnak. Kiegészítő terápiaként alkalmas keringésjavításra, gyulladás csökkentésére, fájdalom csillapításra.

Sportspecifikus gyógytorna

Mi a sportrehabilitáció és a sportspecifikus tréning:
A versenysportolók és tréningezők is gyakran kényszerülnek kedvenc sportjukat szüneteltetni egy hirtelen bekövetkező sérülés miatt. A sérülés oka lehet túlterhelés, gyenge izomzat, helytelen testhelyzetben végzett mozgás, az izmok működési egyensúlyának megbomlása, flexibilitás hiánya, vagy akár a felkészületlenség is.
A sportolók számára a technikai felkészülés mellett, kondíció és hatékony izommunka szükséges a teljesítmény fokozásához, ennek egyik része izomerősítés, másik része a megfelelő rugalmasság elérése. A MozgásKlinikán a fájdalom csillapítása mellett sportspecifikus tréninggel integráljuk vissza a sportolót az adott tevékenységhez. Funkcionális és biomechanikai szemlélet segíti terapeutáinkat, hogy sportolóink számára is összeállítsanak egy egyéni terápiás programot. Sportrehabilitáció során TRX, plyobox és agility létra is segíti a funkcionális izomműködés fejlesztését. A gyakorlatokat színesítjük jumperen, dynair-en végezhető proprioceptív tréninggel. Kardiógépünk segítségével az állóképességet is fejlesztjük.

Exercise Therapy

Would you finally get rid of the excruciating joint and muscle pain? With physiotherapy, all this can easily be done, as we help you achieve your…

Health Check, Consultation

What is included in the health check?For the first time, the patient coming to us undergoes a musculoskeletal health check. Our therapist examines the patient after…

Manual therapy

Are you looking for a professional manual therapist team who can relieve your joint and muscle pain immediately after a thorough assessment? We are happy to…

Physical therapy

Using physical therapy, joint and muscle pain can be alleviated without the use of medications. Physical therapy is available at our several clinics in Budapest, where…

Physical therapy combined with manual therapy

Physical therapy combined with manual therapy:Manual therapy treatments are aimed to regenerate tissues, and tissue function is improved by increasing circulation and reducing inflammation. Physical therapy…

Sport-specific exercise therapy

Sport-specific exercise therapyWhat is sports rehabilitation and sport-specific training:Competition athletes and trainers are also often forced to pause their favorite sport due to a sudden injury….

What is Medical Fitness?

What is Medical Fitness?Healing exercise at a professional level!During Medical Fitness, in addition to blood pressure and heart rate control, we supplement the functional therapeutic exercises…