MozgásKlinika Terapeutái

A MOzgásKlinika terapeutái – GYÓGYTORNA és MANUÁLTERÁPeuták

MozgásKlinika terapeutái a legjobbak? Ezt nem tudjuk kijelenteni, de igyekszünk a legjobb jelöltek közül választani, akik még szigorú kiválasztási folyamaton esnek át és saját képzési rendszerünkben tovább képezzük őket. Megismerheted a Szentiványi MozgásKlinika gyógytornászait! Gerincgyógyászat és sportrehabilitáció területén jártas terapeuták, professzionális kezelési tervet alkalmaznak a páciensek gyógyítása érdekében, így a legkülönbözőbb terápiákkal szüntetik meg a fájdalmat és segítik a gyógyulást! „Tegyük meg együtt az első lépést a gyógyulásod felé!”

Szentiványi Rita – alapító, tulajdonos, szakmai vezető

A gyógyítás tudománya és a mozgás szeretete motivált a pályaválasztás során. Szakmai eredményként a gyógyult pácienseket tekintem, azonban a tudományos kutatás és az oktatás is részét képezi a hivatásomnak. A preventív gyógyászat és az egészség „kezelése” lenne a célom, hogy a gyógytorna és a manuálterápia a mindennapi egészségmegőrzés része legyen. Könnyebb megelőzni, mint a kialakult kórképet gyógyítani. Szerencsésnek érzem magam, mert minden terápia kihívást jelent a számomra. „Nincs két egyforma páciens, nincs két egyforma betegség”

MozgásKlinika terapeutái - Szentiványi Rita szakmai vezetőMagas szintű szaktudással rendelkezek a gerincgyógyászat és a sportrehabilitáció terén, amelyre alapozva kidolgoztam a MozgásPiramis kezelési koncepciót és a StrapTherapy mozgásprogramot amely a mobilitásra, nyújtásra fókuszál. Jelenleg (közösen az édesapámmal) egy korszerű gerincterápiás eszköz – PhysioBarrel- fejlesztésén dolgozunk.

2006-ban végeztem a Semmelweis Egyetemen gyógytornászként. Ezt követően a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet gyógytornásza lettem. Intézeti munkám során a szívtranszplantáltak fizioterápiáját és annak protokollját dolgoztam ki. 2010 szeptemberében a gyógytornász kongresszuson adtam elő a témában, majd később ezt cikkben publikáltam.
2008-ban a Semmelweis Egyetem által akkreditált manuálterápiás képzésen vettem részt és sikeresen vizsgáztam manuálterapeutaként.
Gyógytornász- manuálterapeutaként dolgoztam a Dávid Gerincklinikán.
2012- ben manuálterápiás jártasságom kiegészítéseként többek között elvégeztem a Mulligan- féle manuálterápiát is. Megismerkedtem többféle fascia technikával (Anatomy Trains) és lágyrész manuálterápiás módszerrel. Jelenleg már a Maitland manuálterápiás koncepció is az alkalmazott módszereim között szerepel.
Széles spektrumú manuálterápiás tapasztalatom hatékonyan kombinálom a mozgásszervi betegségek gyógyítása során. Az állkapocsízületi (TMJ) manuálterápia is a profiljaim közé tartozik.
2017-ben fizioterápiás mesterdiplomát szereztem a Pécsi Tudományegyetemen. StrapTherapy témában folytatott tudományos kutatásom is a Pécsi Egyetemen végeztem. Jelenleg a MozgásKlinika tulajdonosa és szakmai vezetője vagyok.

A MOZGÁSKLINIKA TERAPEUTÁI

Kotsis Diána

MozgásKlinika terapeutái - Kotsis DiánaA pályaválasztás során nagyon imponált a gyógytornász szakmában az önállóság és a team munkában való tevékenykedés. Olyan helyen szerettem volna dolgozni, ahol ezt napi szinten tapasztalhatom. Egy magánrendelőben a mozgásszervi diagnosztika és a fizioterápia  a páciens jelenlétével, vele való bizalmi kapcsolat kialakításával indul. Az állapotfelmérések során a pácienssel közösen állítunk fel terápiás tervet az aktuális mozgásszervi állapot függvényében, hiszen ő is a team tagja. A MozgásKlinika egységes koncepciója alapján, speciális terápiákat alkalmazok pácienseimnél a mozgásszervi problémák kezelésére. A manuálterápiával kombinált gyógytorna gyakorlatok hatására a gyógyulás intenzívebb és egyénre szabott. Lágyrész-manuálterápiás kezelések, köpölyterápia és masszázsfogások segítenek a fájdalom csökkentésében, hogy mielőbb továbbléphessünk a stabilizációra. A gerincgyógyászatban a csigolya mellett futó izmok megerősítése elengedhetetlen. Precíz és változatos gyógytorna gyakorlatokkal segítem, hogy pácienseim számára ne legyen unalmas a gerinctorna. A gyógytornász hivatásom folyamatos továbbtanulást igényel, hogy mindig naprakész maradjak, így tudásom bővítésen dolgozom, hogy hatékony tudjak lenni a betegellátásban. A MozgásKlinika terapeutái közül Dia a rangidős a csapatban.

Polyák Judit

MozgásKlinika terapeutái - Polyák JuditAz elmúlt évek során egyre inkább azt tapasztalom és érzem, mind saját magamon, mind a közvetlen környezetemben, hogy a stresszes életmód, a felborult testi-lelki egyensúly, a mozgás hiánya vagy annak helytelen végzése hatással van az egészségünkre és számos probléma forrása lehet. Mindig is érdekeltek a miértek, és fő célommá vált, hogy az általam megszerzett tudással, amit igyekszem folyamatosan bővíteni, segíthessek az embereknek és javíthassak az életminőségükön. Úgy gondolom, a legfontosabb a prevenció, a betegségek megelőzése, aminek egyik fontos eleme a testtudat kialakítása, az egyensúly megtalálása és fenntartása. Munkám során is erre hívom fel a figyelmet, és ha már kialakult a betegség, igyekszem megtalálni a probléma forrását, és a holisztikus szemléletet követve felállítani a kezelési tervet. Várom szeretettel azokat, akik változtatni szeretnének az életmódjukon, és akik Nálam szeretnének gyógyulni!
A Szegedi Tudományegyetemen szereztem meg a gyógytornász diplomámat. Folyamatos továbbképzéseken veszek részt, mint Kinezio-tape kurzus, köpölyterápia vagy myofasciális (FDM) képzés és gyakorlattal alkalmazom a tanult technikákat. Pácienseim magas szintű ellátása érdekében jelenleg is manuálterápiás képzésen (Holisztikus Medicina Alapítvány 2 éves kurzusai) veszek részt. A Barvincsenko manuálterápia segítségével gerinc és ízületi problémák esetén nyújtok segítséget a pácienseim számára.

Fekete Eszter

 
Gyógytornászként végeztem 2013-ban. Mesterdiplomámat 2018- ban szereztem meg a Semmelweis Egyetemen. Évekig dolgoztam a Honvéd Kórház Rehabilitációs Intézetében, ahol a műtét utáni rehabilitációban segítettem pácienseimet. Ortopédiai, neurológiai és traumatológiai fizioterápiában van kiemelt klinikai tapasztalatom. Csípő műtét utáni felépülés, térd, bokasérülést követő rehabilitáció, gerincferdülés kezelése, porckorongsérv gyógyítása tartozik a fő profiljaim közé. Folyamatosan képzem magam, számtalan továbbképzéssel rendelkezem már mellyel bővítettem a gerincgyógyászati illetve manuálterápiás ismeretem, jelenleg is a Semmelweis Egyetem két éves manuálterápiás kurzuson veszek részt.

Palya Bálint

Világéletemben lenyűgözött az élőlények – így az emberi test – komplexitása. Rengeteg természettudománnyal kapcsolatos könyvet olvastam már kiskoromtól kezdve (akkoriban főleg az állatok paraméterei), illetve óvodás koromtól kezdve sportolok (úszás, tánc, de legfőképp küzdősportok). Mikor elkezdtem az egyetemet nem is gondoltam, hogy a gyógytornában milyen jól ötvöződik ez a két érdeklődési köröm. Ezenfelül, mivel alapvetően tapasztalati úton tanulok és szeretek rendszerekben gondolkozni, úgy érzem sikerült egy olyan hivatást választanom, ami nem csak érdekel, de az adottságaimmal is összhangban van. A rendszerek megértésében nagyon sokat segített a manuálterápiás gondolkodásmód megismerése, elsajátítása és alkalmazása. Hiszek benne, hogy a pontos diagnózis és a célzott terápia a siker kulcsa és kihívásként kezelem, hogy megtaláljam a megfelelő kezelési módot, melyet minden páciens egyéni kondíciói határoznak meg. Hiszek abban is, hogy az élet egy hosszú tanulási folyamat, ezért én is igyekszem folyamatosan képezni magam (szakirodalommal és tanfolyamokkal), hogy minél  hatékonyabban tudjam kezelni a hozzám fordulókat.

Karda Norbert

A rendszeres testmozgás már gyerekkorom óta szerves része az életemnek. Volt élsportolóként rengeteget köszönhetek a gyógytornászoknak, akik segítettek a rehabilitációban kisebb-nagyobb sérülések után. Már ekkor nagyon felkeltette az érdeklődésem a gyógytornász szakma és amint befejeztem a sport karrierem be is iratkoztam a Miskolci Egyetem Egészségügyi karára gyógytornásznak. Ahogy teltek az évek egyre nagyobb lett a szakma iránti szerelem. Már az egyetemi évek alatt rájöttem, hogy inkább a manuális technikák állnak közelebb hozzám. 2020-ban végeztem, mint gyógytornász-fizioterapeuta, ezt követően folyamatosan továbbképzéseken veszek részt, hogy fejlesszem magam és bővítsem a szakmai eszköztáram amivel hatékonyabban segíthetem a pácienseim gyógyulását. Végeztem McKenzie terápiát, tanultam lágyrész-manuálterápiás módszereket, tanultam a sportsérülések ellátásáról. Jelenleg a Semmelweis Egyetem 2 éves manuálterapeuta képzésén veszek részt. Célom, hogy közös erővel, csapatként oldjuk meg a pácienseim mozgásszervi problémáit megszüntetve a panaszokat, legyen szó bármilyen fájdalomról, sérülésről. Elengedhetetlennek tartom a megfelelő egyénre szabott mozgásterápiát mind a prevenció- megelőzés, mind a rehabilitáció terén. Kedvenc területem a gerincgyógyászat és a sportrehabilitáció.
Amennyiben a MozgásKlinika terapeutái közül van olyan, aki szimpatikus – sokszor ezen is múlik a terápia  – ezen a linken célzottan is tudsz időpontot foglalni hozzá.
Bejelentkezés a MozgásKlinika terapeutáihoz itt.